Συνεπείς από το 1933...

Ιδανική φιλοξενία και αξέχαστες στιγμές!

Το 1922 μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Μαστορίδης, από την κοσμική Σμύρνη φτάνει στα Χανιά.
Διδάσκει χορό στη νεολαία της πόλης και μετά από μια δεκαετία, οι νεολαίοι-μαθητές, γίνονται οι πρώτοι πελάτες της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ. Μαγαζί, που άνοιξε το 1933 στις Κορακιές Ακρωτηρίου, ενώ παλαιότερα, λειτουργούσε ως κυνηγετικό περίπτερο, στο ίδιο σημείο που βρίσκεται και σήμερα.

Η ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, κατά την διάρκεια της Κατοχής, επιτάσσεται από τους Γερμανούς, οι οποίοι την χρησιμοποιούν ως κλαμπ για την ψυχαγωγία τους.

Μετά τον πόλεμο, στη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, γνωρίζουν την Κρητική Φιλοξενία και διασκεδάζουν προσωπικότητες όπως οι: Ελευθέριος Βενιζέλος, Ουίστον Τσόρτσιλ, Αριστοτέλης Ωνάσης, Δούκας και Πρίγκιπας του Εδιμβούργου, Φίλιππος (σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ), Τζορτζ Μπους (ο πρεσβύτερος), Ανδρέας Παπανδρέου και μέλη της οικογένειάς του, Κάρολος Παπούλιας, Μελίνα Μερκούρη, Γιάννης Μπουτάρης, η οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς και μεγάλοι καλλιτέχνες όπως οι: Άλαν Μπέιτς, Άντονι Κουίν, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Ζωή Λάσκαρη και πολλές ακόμα προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας.

Στη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, ο Άντονι Κουίν διδάσκεται, από τον Γιάννη Μαστορίδη, τα πρώτα βήματα στο συρτάκι, που χορεύει στην ταινία «Ζορμπάς», που γυρίστηκε στο Σταυρό Ακρωτηρίου, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την έδρα μας.

Με σταθερό σημείο αναφοράς την υπέροχη θέα στα Λευκά Όρη και τον κόλπο της Σούδας, οι δεκαετίες περνούν, με τη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, να βρίσκεται συνεχώς, στην κορυφή της προτίμησης τόσο περαστικών επισκεπτών, όσο και των κατοίκων της πόλης των Χανίων.

Έπειτα, έρχεται η ώρα της ανανέωσης. Ο Μπάμπης Μαστορίδης, με τη βοήθεια των αρχιτεκτόνων Δανάης Σκαράκη και Μάριου Νικηφοριάδη, δημιουργεί τη Νέα ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ.

Στην κουζίνα της, για το χρονικό διάστημα 2000-2006, ο master chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, δημιουργεί νέες γεύσεις της Κρητικής Διατροφής, βασισμένες στις ιδέες του Μπάμπη Μαστορίδη, που μέχρι σήμερα επιμελείται τα μενού.

Ο νέος χώρος, οι ανακαινισμένοι κήποι, η μαγευτική βεράντα, συνδυασμένα με παραδοσιακές συνταγές, χειροποίητα γλυκά και σπιτική τσικουδιά, αναδεικνύουν το μεγαλείο της Κρητικής Φιλοξενίας.

Στη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, είτε πρόκειται για ένα ιδιωτικό τετ-α-τετ, είτε για ένα γλέντι 500 ατόμων, οι συναντήσεις είναι Ιδιαίτερες και Μοναδικές...

Εντοπίστε μας

Ε.Ο. Αεροδρομίου Σούδας 3
731 00 Κουνουπιδιανά 
Χανιά, Κρήτη
+30 2821 069000
nikterid@otenet.gr

Εντοπίστε μας στο google map

Ακολουθείστε μας

Image

Κάντε κράτηση

Το εστιατόριο είναι ανοικτό κάθε μέρα

@ 18:00 - 23:55