Πολύτιμες συνεργασίες
Δημήτρης Σκαρμούτσος
Master Chef
Πολλά από τα πιάτα, που σερβίρονται ακόμη και σήμερα, είναι δικές του δημιουργίες.
Culinary Institute of America
Ομάδα μαγείρων από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Μαγερικής, που καταγράφει σε διεθνές επίπεδο τις καλύτερες γεύσεις του κόσμου, συνεργάστηκε με τη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ και το master chef Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Ντόπιες μαγείρισες, μπροστά στην κάμερα, τα μυστικά της Κρητικής κουζίνας, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε από το www.ciaprochef.com
Chaine Des Rotisseurs
Το Chaine Des Rotisseurs, ασχολείται με τη γευσιγνωσία από το 1248 και τα μέλη της ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, με στόχο να γνωρίσουν χώρες, παραδόσεις, γεύσεις και διατροφικές συνήθειες.
Μια ομάδα μελών, με επικεφαλής τον Διευθυντή του Grecotel Creta Palace, Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη, επισκέφτηκαν τη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, όπου δοκίμασαν τις καταπληκτικές γεύσεις, που είχε ετοιμάσει ο Μπάμπης Μαστορίδης, βασισμένες όλες στα τοπικά εποχικά προϊόντα της περιοχής
Food Network
Ο Μπάμπης Μαστορίδης, μέσα από τις συνταγές της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ, παρουσίασε στο Food Network, το σημαντικό ρόλο που έχουν τα άγρια χόρτα, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια, στην Κρητική Διατροφή.
Cat Cora
Η Ελληνο-αμερικανίδα Iron Chef, γνώρισε στη ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ τα μυστικά της παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής και εντυπωσιάστηκε από τις αυθεντικές γεύσεις:
Διατηρεί 4 Ελληνιά εστιατόρια στην Αμερική και το διάσημο εστιατόριο, "ΚΟΥΖΙΝΑ", στη Disneyland
CCTV
Έγραψαν για μας...
- Athens Voice
- Financial Times
- Gourmet
- Frommer's
- Bostanistas
- Ελευθεροτυπία
- Ta NEA
- Το Βήμα
- Κήρυξ
- Χανιώτικα Νέα
Η «Νυχτερίδα», το εστιατόριο του Μπάμπη Μαστορίδη, εκεί ψηλά στις Κορακιές είναι κάτι σαν το φάρο στο λιμάνι των Χανίων. Δεν μπορείς να πας σ αυτή τη πόλη και να μην επισκεφτείς το ιστορικό αυτό εστιατόριο των Χανιωτών. Πιο πολύ όμως και από το ίδιο το εστιατόριο αυτό που αξίζει να γνωρίσει κανείς είναι ο ίδιος ο Μαστορίδης. Τον Μπάμπη τον ξέρω από την εποχή που ήμουν παιδάκι στα Χανιά, έχουμε κάνει άπειρα γέλια και πλάκες μαζί, τον αγαπώ, τον εκτιμώ, συμπερασματικά έχω νοιώσει την ευεργεσία της φιλοξενίας του σε όλη της το μεγαλείο.
Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο πατήστε εδώ
«Από την Αθήνα πέταξα στην Κρήτη, όπου η πρώτη μου επίσκεψη ήταν H ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ, ένα άλλο φιλμικό εστιατόριο, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά. Στην πραγματικότητα, ο ιδρυτής της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ, Γιάννης Μαστορίδης, είχε στρατευθεί για να διδάξει τον Άντονι Κουίν πώς να χορεύει συρτάκι για τον ρόλο του "Ζορμπάς ο Έλληνας". Ο Γιάννης ήταν δάσκαλος χορού πριν γίνει εστιάτορας και το μενού έχει μια ολόκληρη σελίδα που εξηγεί την ιστορία του εστιατορίου και των ιδιοκτητών της. Το καλοκαίρι, τραπέζια στρώνονται σε μια κιγκλιδωτή, τεράστια με θέα τον κόλπο της Σούδας και με μια πίστα στο πίσω μέρος. Ο Μπάμπης,γιος του Γιάννη, είχε προετοιμάσει ένα μενού γευσιγνωσίας για μένα: γεμιστά κολοκυθολούλουδα, άλλα τηγανητά και άλλα ψητά, τηγανητά σαλιγκάρια, καταπληκτικά καλιτσούνια (αλμυρές ζύμες με με τρία είδη τυριών) και μια σαλάτα από άγρια χόρτα που ακολουθείται από κατσικίσιο και μπάμιες στιφάδο, κουνέλι στιφάδο, βρασμένο και ελεύθερης βοσκής κοτόπουλο, και φρέσκα φρούτα για επιδόρπιο. Το φαγητό είχε γνήσια, σπιτική ποιότητα, που "έδεσε" εξαιρετικά, με το σερβίρισμά του. Το βράδυ ήμουν εκεί, το ολόγιομο φεγγάρι ανατέλλει πάνω από τον κόλπο.»
"Στη μαγειρική, η αρχή και το τέλος είναι η πρώτη ύλη"
Με αυτή, την φαινομενικά απλή, αλλά μεγαλειώδη στην ουσία της, διαπίστωση, ο Μπάμπης Μαστορίδης, εξηγεί τη φιλοσοφία της ΝΥΚΤΕΡΙΔΑΣ, ενός από τα λαμπρότερα σημεία του σημερινού, γαστρονομικού χάρτη της Κρήτης.
Μόλις 7 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, στις Κορακιές Ακρωτηρίου, βρίσκεται το ατμοσφαιρικό αυτό εστιατόριο, στην κουζίνα του οποίου, εδώ και περίπου 80 χρόνια, ετοιμάζονται εξαίσια δείγατα της Κρητικής Μαγειρικής"
Δημοσιογράφος: Δημήτρης Μπούτος
Στις διασημότητες που έχεουν διασκεδάσει εκεί, περιλαμβάνονται: ο Βενιζέλος, ο Τσόρτσιλ, ο Ωνάσης, ο Μπους, ο Άντονι Κουίν, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και πολλοί άλλοι..."
"... ο Μπάμπης Μαστορίδης... είναι το απόλυτο παράδειγμα της Κρητικής Φιλοξενίας... ο εστιάτορας, που θα σε οδηγήσει στις καλύτερες νερατζολιές στην αγορά και θα κόψει ξινομυζήθρες, που ήρθαν κατευθείαν από τα βάθη των μιτάτων, στο τραπέζι του μοντέρνου, παραδοσιακού εστιατορίου του, με την καταπληκτική θέα στο Σούδα.."
Σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο ο ιδιόκτητης Μπάμπης Μαστορίδης, με τη σύζυγό του, υποδέχθηκαν πολιτικούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και πολλούς φίλους, για να απολαύσουν παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα, αλλά και την υπέροχη θέα τπυ Λιμανιού της Σούδας.
Στη Νυχτερίδα, ο Άντονι Κουίν έμοθε απο τον πατέρα του Μπάμπη, Γιάννη Μασιορίδη, το συρτάκι που χόρευε στο Ζορμπά.
Στο 68 χρόνια λειτουργίας του, φίλοξενησε προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας.
συνταγές στις οποίες βασίζει την κουζίνα της, με ντόπιες μαγείρισες, υπό την εποπτεία του Master Chef, Δημήτρη Σκαρμούτσου. Και βέβαια όλα αυτά θα γίνουν μπροστά στην κάμερα TOuCulinary Institute of America. Μετά την ολοκλήρωση του παραπάνω ντοκυμαντέρ, όλοι θα μπορούν να το δούν στον δικτυακό τόπο www.ciaprochef.com. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον παραπάνω δικτυακό τόπο, επισκέπτονται πάνω από 2.οοο.οοο άνθρωποι, κάθε μήνα!
Σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο ο ιδιόκτητης Μπάμπης Μαστορίδης, με τη σύζυγό του, υποδέχθηκαν πολιτικούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και πολλούς φίλους, για να απολαύσουν παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα, αλλά και την υπέροχη θέα τπυ Λιμανιού της Σούδας.
Στη Νυχτερίδα, ο Άντονι Κουίν έμοθε απο τον πατέρα του Μπάμπη, Γιάννη Μαστορίδη, το συρτάκι που χόρευε στο Ζορμπά.
Στο 68 χρόνια λειτουργίας του, φίλοξενησε προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας.