Υλικά
  • 2 κιλά κόκορα χωριάτικο, 
    κομμένο σε μερίδες
  • 4 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ κόκκινο κρασί
  • 6-7 πολύ ώριμες τομάτες, 
    τριμμένες
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • 500 γρ κριθαράκι
08

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λαδί και το αφήνουμε να κάψε. Στη συνέχεια σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα και από της 2 πλευρές  και τον αποσύρου από την κατσαρόλα. Μετά ρίχνουμε  το κρεμμύδι με το σκόρδο,  τα σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.  Μετά ρίχνουμε τον κόκορα στην κατσαρόλα μαζί με καυτό νερό και το μισοβράζουμε. Όταν έχει μαλακώσει ο κόκορας (όχι πάρα πολύ), το ρίχνουμε σε ένα ταψί μαζί με το κριθαράκι και το βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς.

Κύλιση στην Αρχή