Υλικά
  • 1 κιλό ασκολύμπρους
  • 500 γρ πράσινα κουκιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λεμόνι ή ξύδι
06

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα. Βράζουμε, πρώτα τους ασκολύμπρους μέχρι να ψηθεί η ρίζα τους και μόλις τους αφαιρέσουμε, βράζουμε τα κουκιά. Σερβίρουμε τους ασκολύμπρους με λίγα κουκιά, σε κάθε πιάτο, ρίχνοντας απο πάνω αρκετό ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι. Τρώγονται ζεστοί ή και κρύοι, σαν σαλάτα.

 

 

Κύλιση στην Αρχή